updates

Hier vind je de laatste nieuwtjes,
rechtstreeks van de auteur.
Kom regelmatig langs en blijf up-to-date.

 

22MAY24 Op dinsdag 25 juni 2024 kan je mij horen en zien in De Kastaar te Tielt. Om 20u start mijn lezing over het boek. Voor iedereen toegankelijk! Meer info en de link naar ticketverkoop vind je hier.

 

17-18-19MAY24 In deze weekend-editie “Roeselare-Izegem-Tielt” van De Krant van West-Vlaanderen staat op bladzijde 6 het paginagroot artikel over mijn boek. Met dank aan journalist Bart Crabbe!

 

08MAY24 In de voormiddag komt een journalist van De Krant van West-Vlaanderen en De Weekbode langs voor een interview. Ook ditmaal is het terug een gemoedelijke babbel van ruim 1,5 uur, waarin ik vertel wat mij is overkomen. Het artikel zal in de editie van het Pinksterweekend (18-19 mei) verschijnen.

 

04-05MAY24 Mijn interview van gisteren staat te lezen in de papieren, West-Vlaamse weekend-edities van De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Bij de laatste twee kranten ook op hun website en app. Reacties zijn er in grote getale. Ook lovend. Ook verwonderend over wat mij is overkomen.

 

03MAY24 Stipt om 13u30 gaat mijn bel en mag ik de journalisten Charlotte van HLN en Levi van Het Nieuwsblad ontvangen. Wat volgt is een gemoedelijke babbel van ruim 2 uur, waarin ik vertel wat mij is overkomen. Van HLN weet ik dat het artikel morgen al in de weekend-editie verschijnt en dus volledig Zuid-West Vlaanderen beslaat.

 

02MAY24 10u18. Ik verstuur een persbericht naar de “Perskring Roeselare”. Hiermee bereik in met één bericht alle journalisten die in de pers over Roeselare schrijven. Amper 3 uur na dit bericht krijg ik al telefoon met verzoek tot een interview.

 

26APR24 09u04. De eerste 15 exemplaren werden bij een postnl-punt afgezet en ingescand. De vroegste bestellers gaan dit weekend dus al aan hun boek kunnen beginnen! Goede raad: bestel tijdig jouw exemplaar.

 

25APR24 10u27. Zo, het boek is gelanceerd. Alle media zijn wakker geschud met het goede nieuws: WhatsApp, Facebook, TikTok, e-mailing ook. Enfin, het loopt storm en de stroom aan positieve reacties en felicitaties zijn ronduit hartverwarmend. De bestellingen lopen binnen en ik volg persoonlijk alles heel nauwkeurig op.

 

24APR24 09u05. Ik vertrek naar de drukkerij om mijn boeken te gaan afhalen. Ze staan inderdaad mooi verpakt klaar. Het voelt goed om kennis te maken met de omgeving waar mijn boeken tot stand zijn gekomen. Na een aangename babbel gaat het terug huiswaarts want er wacht mij nog een hoop werk van reeds vooraf bestelde boeken die gesigneerd en verpakt moeten worden. Morgen worden de sociale media “aangevallen” met de bekendmaking van mijn boek en het officieel openen van de verkoop.

 

23APR24 14u56. Mijn telefoon rinkelt. Het is de drukkerij. Met het goede nieuws dat mijn boeken gedrukt zijn en netjes klaar liggen voor afhaling. Morgen wordt dus een ritje richting Dendermonde en terug. Waarna de officiële lancering van het boek kan starten. Weer een belangrijke stap in het verhaal…

 

15APR24 Het voorbije weekend heb ik rustig de tijd genomen om mijn boek te lezen. Het fysieke boek, de proefdruk, welteverstaan. Het gaf een wondergoed gevoel. En het resultaat is positief. Dus vandaag de drukkerij gemaild met mijn definitieve “ok”. Al bericht teruggekregen dat zij het zo snel mogelijk in druk steken. Ze verwittigen mij wanneer alles klaar is en ik de boeken mag gaan afhalen.

 

12APR24 12u06. Mijn bel gaat. Het is de postbode. “Pakketje voor u, meneer”. Ik naar beneden en jawel… mijn proefdruk is toegekomen! Vlug terug naar boven, de verpakking opengedaan en daar was hét “moment suprème”. Fantastisch! Ongelooflijk blij! Fier ook! Tal van emoties gingen door mij. Morgen weekend. Dan lees ik alles -ditmaal in boekversie en niet op scherm- nogmaals door zodat ik volgende maandag mijn definitief akkoord kan geven.

 

10APR24 11u36. Mijn telefoon rinkelt. Het is de drukkerij. De vriendelijke en zeer behulpzame dame vertelt mij dat ze de proefdruk van mijn boek vasthoudt. Big smile hier! Ze geeft mij haar eerste indrukken en vermits zij reeds jaren in het vak zit, beschouw ik die indrukken dan ook als erg belangrijk. Ze is vol lof. En ik voel mij eerlijk gezegd “fier als een gieter”. Missie geslaagd! De proefversie wordt morgen verstuurd en zal vrijdag bij mij geleverd worden. Ik kan niet wachten…

 

09APR24 15u46. Mijn Outlook ontvangt een mail van bpost waarin staat dat de drukkerij hen heeft aangeduid voor de verzending van mijn pakje. Het gaat vooruit! Nu afwachten tot de definitieve verzending.

 

09APR24 09u50. Weerom een volgende en belangrijke stap gezet. Zojuist mijn cover in vectorieel bestand en mijn manuscript in pdf doorgestuurd naar de drukkerij. Wawww. Spannend. Kriebels ook. Er werd mij aan de telefoon beloofd dat ik begin volgende week mijn proefdruk mag verwachten. Benieuwd…

 

08APR24 de website is helemaal klaar. En hoewel ik 4 dagen geleden nog nooit van WordPress had gehoord, is het mij toch gelukt. Het bouwen van deze website viel erg gelijklopend met mijn verhaal (het boek), namelijk: een doel vooropstellen, ervoor gaan, vallen, opstaan, soms (erg) gefrustreerd zijn en  vooral niét opgeven. Achteraf smaakt het resultaat -ja, ook nu weer- toch ó zo zoet!

 

07APR24 de laatste loodjes. Nog een punt hier en een komma daar. En een laatste maal herlezen. Het boek is klaar en kan volgende week naar de drukker. Verder verloop: eerst krijg ik een proefdruk. Als die ok is start de definitieve druk. Tegen ongeveer begin mei zou het boek dan beschikbaar moeten zijn.

 

04APR24 zo, het hosting pakket voor deze website is besteld en betaald. Met WordPress als opensourcesoftware om dit hier allemaal te realiseren. Ik begin. Met een wit blad. En met nul ervaring.

 

| © 2024 Stefan Leys | All Rights Reserved |