Stefan Leys, auteur van
"Tot de dood. En terug..."
FAQ
(veelgestelde vragen)
Waar gaat het boek 'Tot de dood. En terug...' over?
Het boek ‘Tot de dood. En terug…’ vertelt het indrukwekkend verhaal van mijn persoonlijke strijd tegen hartfalen, mijn gevecht met -en tegen- de Dood, de reis met een LVAD (of kunsthart) en de uiteindelijke harttransplantatie. Het gaat over overleven, frustraties, pijn, strijden, een niet-aflatend doorzettingsvermogen, en de kracht van het menselijk lichaam en geest, zelfs in de meest extreme omstandigheden.
Is het boek ook beschikbaar in andere talen?
Momenteel is het boek ‘Tot de dood. En terug…’ enkel beschikbaar in het Nederlands. Er zijn echter plannen om het boek in de toekomst ook in andere talen uit te geven.
Houd mijn website in de gaten voor updates over vertalingen.
Kan ik meerdere exemplaren van het boek bestellen voor mijn organisatie, vereniging of bibliotheek?
Ja, dat kan zeker. Voor bestellingen van 5 tot en met 25 exemplaren die op hetzelfde ogenblik worden besteld, geldt een staffelkorting. Alle info hierover vind je op de pagina ‘Staffelkorting‘. Voor grotere aantallen of specifieke vragen mag je me altijd mailen.
Hoe kan ik een lezing aanvragen?
Je kunt een lezing aanvragen door een e-mail te sturen via de contact pagina.
Ik geef lezingen voor verschillende doelgroepen, waaronder ziekenhuizen, zorginstellingen, culturele verenigingen, scholen, serviceclubs en bedrijven.
Neem gerust contact op voor meer informatie of om een datum te plannen.
Wat is het doel van de lezingen die je geeft?
Mijn lezingen zijn bedoeld om mensen bewust te maken van de veerkracht van het menselijk lichaam en de kracht van doorzettingsvermogen, vooral in de context van hartfalen en de erg complexe medische behandelingen die daaruit voortkomen. Ik wil mijn persoonlijke verhaal delen om anderen te inspireren en hen aan te moedigen om ook in moeilijke tijden niet op te geven.
Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van een lezing?
Je kan je lezing aanvragen via mail (op de contact pagina).
De voorwaarden variëren en zijn afhankelijk van de locatie, het aantal deelnemers en de specifieke wensen van de organisatie.
Hoe kan mijn organisatie profiteren van een lezing door een ervaringsdeskundige?
Een lezing door een ervaringsdeskundige biedt een diepgaand inzicht in de werkelijkheid van leven met ernstige gezondheidsproblemen. Het kan waardevolle lessen bieden over veerkracht, het omgaan met uiterst moeilijke omstandigheden, en het belang van menselijk contact en zorg.
Voor zorginstellingen en ziekenhuizen kan het bijdragen aan empathie en begrip binnen het team.
Hoe word je ervaringsdeskundige?
Als ervaringsdeskundige deel ik mijn persoonlijke ervaringen met hartfalen, het dragen van een LVAD (kunsthart) en de uiteindelijke harttransplantatie. Het is een proces van leren en delen van je verhaal om anderen te helpen. Mijn ervaringen in de zorg en in de medische wereld stellen mij in staat om anderen te ondersteunen met inzichten die niet in boeken te vinden zijn.
Wat maakt jou als ervaringsdeskundige uniek?
Mijn ervaring is uniek omdat ik de fysieke en emotionele reis van hartfalen heb doorgemaakt, ik de Dood zeer diep in de ogen heb gekeken, de diagnose kreeg tot het moeten leven met een LVAD en uiteindelijk een harttransplantatie onderging. Het combineren van mijn medische kennis en persoonlijke ervaring geeft mij de mogelijkheid om anderen op een diep niveau te begrijpen en te ondersteunen.
Wat is de meerwaarde van een ervaringsdeskundige, specifiek voor zorgprofessionals?
Voor zorgprofessionals biedt het verhaal van een ervaringsdeskundige praktische inzichten in de beleving van patiënten, wat kan bijdragen aan betere zorg en communicatie. Het kan ook inspireren om zorg te bieden met meer compassie en begrip.